Pályaválasztási Tájékoztató

Kedves Tanulók! Tisztelt Szülők! Tisztelt Pedagógusok!

A Vas megyei pályaválasztási tájékoztató részletesen bemutatja, hogy a megyében milyen továbbtanulási lehetőségek közül választhatnak a tanulók, ismerteti a felvételi eljárás menetét, ütemezését, a fontosabb jogszabályokat, és bemutatkozik néhány továbbtanulásban szerepet játszó intézmény.
Összeállításunk tájékoztató jellegű, csak a lehetőségeket mutatja be. A döntés a tanulók kezében van, akik kellő tapasztalat hiányában szüleiktől, ismerőseiktől, tanáraiktól kaphatnak segítséget, hogy milyen iskolatípusok, pályák, foglalkozások közül választhatnak. Pályaválasztási tájékoztató kiadványunkkal ebben szeretnénk segítséget nyújtani.
A lehetőségeken kívül figyelembe kell venni a jelentkező egyéniségét, adottságait, és szakmaválasztás esetén érdemes átgondolni azt is, hogy az adott szakképesítés iránt milyen a munkaerő-piaci kereslet. Ezekben a kérdésekben célszerű megfogadni a diákokat jól ismerő osztályfőnök tanácsát, vagy szakemberhez fordulni. Kiadványunkat az oktatási intézményekből beérkezett bemutatkozó anyagokból állítottuk össze, csak szerkesztési módosításokat hajtottunk végre.
A teljes körű tájékozódáshoz javasoljuk, hogy éljenek a középiskolák által meghirdetett nyílt napok lehetőségével, személyesen nézzék meg a választandó iskolát, kollégiumot, és hallgassák meg ajánlatukat. Kívánjuk, hogy az ismeretek birtokában, alapos megfontolás után minden diák a képességeinek, érdeklődésének megfelelő középiskolában folytassa tanulmányait a következő tanévben.
    

Vas Megyei Kormányhivatal

Letöltés (PDF): Vas_Megyei_Pályaválasztási_Tájékoztató_2019

You may also like...