Játékos Sportvetélkedő

A karácsony már a kertek alatt jár. Az utcák benépesülnek. Az emberek ajándékokat vásárolnak.
Örömet kívánnak okozni szeretteiknek. A fény lassacskán legyőzi a sötétséget.
Az örömre azonban saját magunknak is szükségünk van, különösen egy fárasztó esztendő végén.
Ilyen örömforrás a sport. Mindannyiunk számára elérhető. Mérhető öröm. Ez különbözteti meg a táncmulatságtól. Minél több energiát fektetünk bele, annál inkább úrrá lehetünk a métereken és a másodperceken. Testünk mellett a lelkünket is neveli. Jó irányba fejleszti a közösségeket, barátságokat alakít. Megtanít játszani, küzdeni, az elért sikereknek felhőtlenül örülni, elismerni a másik emberben rejlő értékeket. Segít bennünket abban, hogy fel tudjuk dolgozni az esetleges sikertelenségeket.
Ezen ismérvek mellett nevezett iskolánk a szombathelyi iskolák számára rendezett játékos sportvetélkedőre, amelyet december 18-án rendeztek meg az Egyetemi Sportcsarnokban zsúfolt lelátók előtt.

A küzdelmek során másodikos, harmadikos és negyedik osztályos tanulók mérték össze tudásukat kötélhúzásban, váltófutásban, kosár és kézilabda vezetésében, ügyességi és akrobatikus versenyszámokban. A nyolc iskola részvételével megrendezett versenyen a győzelmet a Derkovics Gyula Általános Iskola szerezte meg. Diákjaink közel két hónapos felkészülés után sikerrel szerepeltek, hiszen a nagyon erős mezőnyben a negyedik helyet sikerült megszerezniük.


Versenyzésükkel, sportszerű, fegyelmezett viselkedésükkel általános elismerést vívtak ki maguknak, öregbítették iskolánk jóhírét.
Jól tudjuk, hogy a boldogság érzése nem magyarázható sem anyagi körülményekkel, sem pedig kényelmes élettel. A sportverseny közben, gyermekeink által átélt percek, órák élményei úgy éreztük, megfeleltek ezen életérzés kívánalmainak.

Gratulálunk!

Galéria

You may also like...