Tanai-Kerék Ibolya

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán végeztem tanító szakon, emellett informatika műveltség-területtel rendelkezem. Tanítói munkámat 2022. szeptemberében kezdtem meg a Dési Huber István Általános Iskolában. Jelenleg az első osztályban tanítok testnevelést, a 3. osztályban környezetismeretet, és az 1-4. évfolyamokon technika és tervezés tantárgyat.

Úgy gondolom, hogy az iskolakezdés nagy mérföldkő a családok életében. Célom, hogy mind az első osztályba lépő kisdiákok, mind a jelenlegi évfolyamokon tanuló gyerekek is megszeressék a tanulást. Fontos, hogy a kíváncsiságuk, nyitottságuk fennmaradjon, élményként, játékként, felfedezésként éljék meg a tanulást. Az ehhez szükséges jó hangulatú, barátságos, bizalmi légkört teremtem meg a tanóráimon. Fontosnak tartom a gyerekek szeretetét és bizalmát elnyerni, és megtartani.

A szülő – gyerek-tanító együttműködés szintén fontos része munkánknak. Törekszem arra, hogy a szülők bizalommal forduljanak hozzám, mert úgy hiszem, a gyermekek fejlődését együtt gondolkodásunk és cselekvésünk segíti a legjobban.

A leendő kis elsősök tanítójaként örömmel várom az új tanévet!