Pályaorientációs nap

A pályaorientációs nap keretében, novemberben iskolánk tanulói különböző programokon vettek részt. A pályaorientációs nap célja, hogy diákjaink minél előbb kezdjék meg a pályaválasztásra a felkészülést, ezért a programokon iskolánk minden alsó, és felső osztályos tanulója részt vett.

Az 1. osztályos tanulóink ellátogattak a szombathelyi Tanműhely pékség sütödéjébe. Bepillantást nyerhettek a cukrászda és a pékség műhelyében zajló munkákba, valamint az élelmiszereket vizsgáló laborba is.
A 2. osztályosok egy szombathelyi kenyérgyárba látogattak el, ahol közelebbről megismerték a gyerekek a pékek munkáját, és bepillantást nyerhettek a kenyér, zsemle, kifli és egyéb pékáru elkészítésének rejtelmeibe.
A 3. osztályosok a Rendőrségre mentek, ahol bemutatták nekik a rendőrök egyenruháját, és a rendőrmellényt fel is vehették, aztán beülhettek egy rendőrautóba, és az ujjlenyomatvételt is kipróbálhatták.
A 4. osztályosok a Mérleg Kft. telephelyére látogattak. A cég munkatársának segítségével betekintést nyerhettek a veszélyes hulladékok szállításába, azok tárolásába és megsemmisítésükhöz való előkészítési munkálatokba. „Zúztak” gyógyszeres üveget, irodai iratokat és mindannyian kipróbálták a hatalmas kamion mérleget is. A látogatás végén egy nagyszerű, izgalmas totót töltöttek ki a gyerekek.

A felső évfolyamosok közül az ötödikesek a Fekete István Állatvédő Egyesület telephelyét látogatták meg, ahol filmet néztek az állatvédők munkájáról, rövid előadást hallgattak meg az állatok orvosi ellátásáról, majd a telephelyen megnézték az állatokat, és láthatták, hogy az önkéntesek milyen feladatokat látnak el.
A 6., 7. és 8. osztályos diákok a Pályaválasztási és Képzési Kiállításon vettek részt, mely a Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában került megrendezésre. A 6. és 7. évfolyamos tanulók a foglalkozásokon játékos formában ismerhették meg a különböző szakmákat, saját képességeiket és személyes kompetenciáikat, illetve önismereti feladatokat végeztek velük.
A tanulók sok tapasztalattal, élményekkel gazdagon tértek vissza az iskolába.Galéria

You may also like...