» 2019-12-19

Daily Archives: 2019-12-19

Hírek

„Szeretni, és szeretve lenni a legcsodálatosabb dolog a világon.”

Published by:

A karácsony nemcsak egy ünnep, hanem egy érzés. Ezt az ünnepet az együttlét élménye, a boldogság érzése különbözteti meg a hétköznapoktól. Egymásra mosolygunk, mert együtt lehetünk.
December 19-én iskolánk aulájában gyűltek össze kicsik és nagyok, tanulók és pedagógusok, hogy együtt ünnepeljenek.


A karácsony szépségét nem az ajándékok nagyságával kell mérnünk, hanem egy olyan ajándékkal, melyből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat, ez pedig a szeretet.
Ez a szeretet hatotta át a karácsonyi műsort, melyre 2-8. osztályos tanulók együtt készültek nagy izgalommal, szeretettel és összefogással.


A műsor téli hideget idéző verses összeállítással kezdődött, melyet „Adventi hangulat” című néptáncelőadás követett. A család és a szeretet fontosságának üzenetét közvetítette a színdarab, melyet Jókai Mór Melyiket a kilenc közül? című műve alapján vittek színpadra a tanulók. Nagy Gergő 4. osztályos tanuló zongorajátéka tovább emelte a műsor meghitt, ünnepi hangulatát. Ezt követően hangzott el költőóriásunk, Ady Endre egyik legszebb verse, a Karácsony. A műsort a gyerekek legnagyobb örömére erre az alkalomra összeállt tanári kórus meglepetésként előadott énekes produkciója zárta.

Galéria

Hírek

Játékos Sportvetélkedő

Published by:

A karácsony már a kertek alatt jár. Az utcák benépesülnek. Az emberek ajándékokat vásárolnak.
Örömet kívánnak okozni szeretteiknek. A fény lassacskán legyőzi a sötétséget.
Az örömre azonban saját magunknak is szükségünk van, különösen egy fárasztó esztendő végén.
Ilyen örömforrás a sport. Mindannyiunk számára elérhető. Mérhető öröm. Ez különbözteti meg a táncmulatságtól. Minél több energiát fektetünk bele, annál inkább úrrá lehetünk a métereken és a másodperceken. Testünk mellett a lelkünket is neveli. Jó irányba fejleszti a közösségeket, barátságokat alakít. Megtanít játszani, küzdeni, az elért sikereknek felhőtlenül örülni, elismerni a másik emberben rejlő értékeket. Segít bennünket abban, hogy fel tudjuk dolgozni az esetleges sikertelenségeket.
Ezen ismérvek mellett nevezett iskolánk a szombathelyi iskolák számára rendezett játékos sportvetélkedőre, amelyet december 18-án rendeztek meg az Egyetemi Sportcsarnokban zsúfolt lelátók előtt.

A küzdelmek során másodikos, harmadikos és negyedik osztályos tanulók mérték össze tudásukat kötélhúzásban, váltófutásban, kosár és kézilabda vezetésében, ügyességi és akrobatikus versenyszámokban. A nyolc iskola részvételével megrendezett versenyen a győzelmet a Derkovics Gyula Általános Iskola szerezte meg. Diákjaink közel két hónapos felkészülés után sikerrel szerepeltek, hiszen a nagyon erős mezőnyben a negyedik helyet sikerült megszerezniük.


Versenyzésükkel, sportszerű, fegyelmezett viselkedésükkel általános elismerést vívtak ki maguknak, öregbítették iskolánk jóhírét.
Jól tudjuk, hogy a boldogság érzése nem magyarázható sem anyagi körülményekkel, sem pedig kényelmes élettel. A sportverseny közben, gyermekeink által átélt percek, órák élményei úgy éreztük, megfeleltek ezen életérzés kívánalmainak.

Gratulálunk!

Galéria

Hírek

Pályaválasztási Tájékoztató

Published by:

Kedves Tanulók! Tisztelt Szülők! Tisztelt Pedagógusok!

A Vas megyei pályaválasztási tájékoztató részletesen bemutatja, hogy a megyében milyen továbbtanulási lehetőségek közül választhatnak a tanulók, ismerteti a felvételi eljárás menetét, ütemezését, a fontosabb jogszabályokat, és bemutatkozik néhány továbbtanulásban szerepet játszó intézmény.
Összeállításunk tájékoztató jellegű, csak a lehetőségeket mutatja be. A döntés a tanulók kezében van, akik kellő tapasztalat hiányában szüleiktől, ismerőseiktől, tanáraiktól kaphatnak segítséget, hogy milyen iskolatípusok, pályák, foglalkozások közül választhatnak. Pályaválasztási tájékoztató kiadványunkkal ebben szeretnénk segítséget nyújtani.
A lehetőségeken kívül figyelembe kell venni a jelentkező egyéniségét, adottságait, és szakmaválasztás esetén érdemes átgondolni azt is, hogy az adott szakképesítés iránt milyen a munkaerő-piaci kereslet. Ezekben a kérdésekben célszerű megfogadni a diákokat jól ismerő osztályfőnök tanácsát, vagy szakemberhez fordulni. Kiadványunkat az oktatási intézményekből beérkezett bemutatkozó anyagokból állítottuk össze, csak szerkesztési módosításokat hajtottunk végre.
A teljes körű tájékozódáshoz javasoljuk, hogy éljenek a középiskolák által meghirdetett nyílt napok lehetőségével, személyesen nézzék meg a választandó iskolát, kollégiumot, és hallgassák meg ajánlatukat. Kívánjuk, hogy az ismeretek birtokában, alapos megfontolás után minden diák a képességeinek, érdeklődésének megfelelő középiskolában folytassa tanulmányait a következő tanévben.
    

Vas Megyei Kormányhivatal

Letöltés (PDF): Vas_Megyei_Pályaválasztási_Tájékoztató_2019

 • E-napló

  E-napló
 • Étlap

  Étlap
 • Csengetési rend

  Csengetési rend
 • Dési könyvtárblog

  Dési könyvtárblog
 • Alapítványunk

  Alapítványunk
 • Archívum