» szeptember 2019

Monthly Archives: szeptember 2019

Hírek

Micimackó Futóverseny

Published by:

2019. szeptember 21-én, szombaton délelőtt a Zonta Alapítvány hatodik alkalommal rendezte meg Szombathelyen, a Csónakázó –tó szigetén a Micimackó Futóversenyt. A rendezvény célja az volt, hogy megteremtsék a lehetőséget arra, hogy a fogyatékkal élő, sajátos nevelési igényű gyermekek, egészséges kortársaikkal, valamint családjaikkal együtt, egymást segítve vehessenek részt egy futóversenyen az elfogadás jegyében. A verőfényes reggelen fél kilenctől már szép számmal gyülekeztek szüleik, nagyszüleik kíséretében az óvodás és kisiskolás korú érdeklődők.

A küzdelmeket hat kategóriában bonyolították le a szervezők. Kiscsoportos óvodás, középső csoportos óvodás, nagycsoportos óvodás, kisiskolás (1-2 osztályos), kisiskolás (3-4 osztályos) korcsoportokban mérték össze rátermettségüket a leányok és a fiúk. A legérdekesebb, egyben a legmeghatóbb versenyt a családi kategóriában rendezték.Édesanyák, édesapák, nagymamák és nagypapák gyermekeik, unokáik kezét fogva, őket babakocsiban, kerekesszékben tolva, ölben, háton, karon hordozva teljesítették a kijelölt távot. Iskolánkat Szabó Marcell és Németh Alex képviselte, méghozzá kiemelkedő teljesítménnyel. A két negyedikes diákunk az egészséges gyermekek számára rendezett futamban álltak rajthoz. Mindkét versenyzőnk a képzeletbeli dobogón végzett. Szabó Marcell aranyérmet, Németh Alex pedig bronzérmet szerzett.

 

A vetélkedés végeztével, az eredményhirdetés előtt, a rendezők megvendégelték a résztvevőket és hozzátartozóikat. A legtöbb indulót felvonultató iskola serleget, a korcsoportonkénti első három helyezett érmeket, a többi rajthoz álló gyermek pedig oklevelet kapott. Futni, versenyezni önmagáért is öröm. Ha futásunkat nem csak a magunk szórakoztatásáért tesszük, hanem az értünk izgulókért, a közösségért, másokért, jó és nemes célokért, akkor örömünk megsokszorozódik, hatványozódik. Ezt az érzést élhettük meg a Micimackó Futóversenyen.

 

 

Hírek

Güssingi kirándulás

Published by:

A márciusi Idegennyelvi vetélkedő nyereménykirándulásán iskolánk 8.a osztályából, Fritz Jázmin, Rohonczi Richárd, Sánta Gergő és Szovák Attila vett részt 2019. szeptember 20-án. 

A program keretén belül először a Határélményparkban (Grenzerfahrungsweg – Bildein) töltöttünk el egy kis időt, majd továbbutaztunk Güssingbe, ahol a Musical Güssing előadása keretében az Aida modern feldolgozását néztük meg. Ezután felmentünk a güssingi várhoz, aztán Riding felé útba ejtettük az EO-t. Raiding – Doborján, Liszt Ferenc szülőházának megtekintése volt az utolsó program a nap zárásaként.

Jó hangulatú, tartalmas napot töltöttünk együtt, és élményekkel gazdagon tértünk haza.

Hírek

Megkezdődött…

Published by:

Szeptember 2-án reggel 8 órakor ünnepélyes tanévnyitóval megkezdődött iskolánkban is a 2019/20-as tanév.

Flasch Péterné igazgatónő köszöntője után a másodikosok kedves ajándékkal lepték meg a kis elsősöket. Közülük ketten, Kalocsai Tünde és Papp Ádám, verssel köszönték meg a fogadtatást.

Az első nap osztályfőnöki órákkal folytatódott, majd minden diák megkapta a tankönyvcsomagját.

Boldog új tanévet mindenkinek! Jó tanulást, sok sikert, szép élményeket kívánunk.

 • E-napló

  E-napló
 • Étlap

  Étlap
 • Csengetési rend

  Csengetési rend
 • Dési könyvtárblog

  Dési könyvtárblog
 • Alapítványunk

  Alapítványunk
 • Archívum