Micimackó Futóverseny

2019. szeptember 21-én, szombaton délelőtt a Zonta Alapítvány hatodik alkalommal rendezte meg Szombathelyen, a Csónakázó –tó szigetén a Micimackó Futóversenyt. A rendezvény célja az volt, hogy megteremtsék a lehetőséget arra, hogy a fogyatékkal élő, sajátos nevelési igényű gyermekek, egészséges kortársaikkal, valamint családjaikkal együtt, egymást segítve vehessenek részt egy futóversenyen az elfogadás jegyében. A verőfényes reggelen fél kilenctől már szép számmal gyülekeztek szüleik, nagyszüleik kíséretében az óvodás és kisiskolás korú érdeklődők.

A küzdelmeket hat kategóriában bonyolították le a szervezők. Kiscsoportos óvodás, középső csoportos óvodás, nagycsoportos óvodás, kisiskolás (1-2 osztályos), kisiskolás (3-4 osztályos) korcsoportokban mérték össze rátermettségüket a leányok és a fiúk. A legérdekesebb, egyben a legmeghatóbb versenyt a családi kategóriában rendezték.Édesanyák, édesapák, nagymamák és nagypapák gyermekeik, unokáik kezét fogva, őket babakocsiban, kerekesszékben tolva, ölben, háton, karon hordozva teljesítették a kijelölt távot. Iskolánkat Szabó Marcell és Németh Alex képviselte, méghozzá kiemelkedő teljesítménnyel. A két negyedikes diákunk az egészséges gyermekek számára rendezett futamban álltak rajthoz. Mindkét versenyzőnk a képzeletbeli dobogón végzett. Szabó Marcell aranyérmet, Németh Alex pedig bronzérmet szerzett.

 

A vetélkedés végeztével, az eredményhirdetés előtt, a rendezők megvendégelték a résztvevőket és hozzátartozóikat. A legtöbb indulót felvonultató iskola serleget, a korcsoportonkénti első három helyezett érmeket, a többi rajthoz álló gyermek pedig oklevelet kapott. Futni, versenyezni önmagáért is öröm. Ha futásunkat nem csak a magunk szórakoztatásáért tesszük, hanem az értünk izgulókért, a közösségért, másokért, jó és nemes célokért, akkor örömünk megsokszorozódik, hatványozódik. Ezt az érzést élhettük meg a Micimackó Futóversenyen.

 

 

You may also like...