» január 2019

Monthly Archives: január 2019

Hírek

Bajnokmanók

Published by:

Bajnokmanók játékos ügyességi csapatverseny óvodásoknak.

A versenyt három óvoda részvételével bonyolítottuk le, remek hangulatban.

Az óvodák érem díjazásban részesültek

I. helyezés: Kőrösi óvoda Egy évig a vándor serleg tulajdonosa

II. helyezés: Mesevár óvoda

III. helyezés: Barátság óvoda

Hírek

Jedlik Ányos kísérleti délután

Published by:

 A fizika iránt érdeklődő hetedik évfolyamos tanulókat várta az a kisérletekkel tarkított programsor, amelyet Jedlik Ányos születésnapja alkalmából hívott életre a Reál tantárgyak munkaközössége.

A gyerekek elsőként a tudós-tanár életének eseményeivel ismerkedhettek meg, majd munkásságában merültek el, melyet a kísérletek bemutatása követett. Ezek sorában táncoltak a szőlőszemek, a tanulók vizsgálták a felhajtóerő és a légnyomás következményét, valamint kísérlettel igazolták Arkhimédész-törvényét. Ugyancsak örömmel vették kézbe a diákok azt a száz esztendős kötetet, mely fizikai kísérletek leírását tartalmazza. A képekkel gazdagon illusztrált könyv Tom Tit száz demonstrációját tárja az olvasó elé. A jó hangulatú délután során a gyerekek nemcsak megannyi új ismeretekkel gazdagodtak, hanem mindezeket a gyakorlatba is átültethették.

Hírek

Január 22-e a magyar kultúra ünnepe

Published by:

A kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. Az eseményre emlékezve 1989 óta január 22-én ünnepeljük A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT. Ebben a tanévben is megemlékeztünk a Himnusz születésnapjáról. Hogy minél többen tevékenyen részt vegyenek a jeles nap körüli zsongásban, gyűjtőmunkára hívtuk az iskola diákjait. Az alsós osztályok azt a feladatot kapták, hogy gyűjtsenek össze minél több hungarikumot. 

A hungarikum gyűjtőfogalom, amely olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye.

A szorgalmas munkával gyűjtött képeket, szöveges, rajzos  ismertetéseket az aulában állítottuk ki, ott lehet tanulmányozni.

A felsős osztályok rejtvényfüzet megfejtésén dolgoztak. A változatos feladatok kiterjedtek a kultúra minden területére: az anyanyelv érdekességeire, sportolók, képzőművészek, zeneszerzők, tudósok és találmányaik, híres budapesti épületek és versrészletek felismerésére, valamint vaktérkép kiegészítése is szerepelt a feladványok között.

 Reméljük, a netes és könyvtári búvárkodás során mindenki találkozott olyan információval, amellyel gazdagabbá, tájékozottabbá vált.

Hírek

„ÉPÍTS GYUFASZÁLAKBÓL!”

Published by:

Iskolánk 7. b osztályos tanulói sikeresen szerepeltek a Szombathelyi Műszaki SZC Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által hirdetett „ÉPÍTS GYUFASZÁLAKBÓL!” -elnevezésű versenyén.

Diákjaink gyufaszálakból egy a szabadon választott és egy kötelezően kijelölt tárgyat készítettek el.

Csapatunk egy közlekedési lámpát, és egy házat épített meg. A tagok Rimbauer Evelin, Resetár Noémi és Mátyás Klaudia ügyesen együttműködtek, versenyidőn belül elkészítették a maketteket, és harmadik helyezést értek el a vetélkedőn.

A délelőtt folyamán Dr. Gerencsér Kinga – c. egyetemi tanár, professzor asszony előadását is meghallgathatták „Ha kiszabadul a fa lelke” címmel, továbbá csodálatos fából készült tárgyakat tekinthettek meg.

Gratulálunk a szép eredményhez!

 • Csengetési Rend

 • Naptár

  2019. január
  h k s c p s v
  « dec   feb »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Alapítványunk