» január 2019

Monthly Archives: január 2019

Hírek

Bajnokmanók

Published by:

Bajnokmanók játékos ügyességi csapatverseny óvodásoknak.

A versenyt három óvoda részvételével bonyolítottuk le, remek hangulatban.

Az óvodák érem díjazásban részesültek

I. helyezés: Kőrösi óvoda Egy évig a vándor serleg tulajdonosa

II. helyezés: Mesevár óvoda

III. helyezés: Barátság óvoda

Hírek

Jedlik Ányos kísérleti délután

Published by:

 A fizika iránt érdeklődő hetedik évfolyamos tanulókat várta az a kisérletekkel tarkított programsor, amelyet Jedlik Ányos születésnapja alkalmából hívott életre a Reál tantárgyak munkaközössége.

A gyerekek elsőként a tudós-tanár életének eseményeivel ismerkedhettek meg, majd munkásságában merültek el, melyet a kísérletek bemutatása követett. Ezek sorában táncoltak a szőlőszemek, a tanulók vizsgálták a felhajtóerő és a légnyomás következményét, valamint kísérlettel igazolták Arkhimédész-törvényét. Ugyancsak örömmel vették kézbe a diákok azt a száz esztendős kötetet, mely fizikai kísérletek leírását tartalmazza. A képekkel gazdagon illusztrált könyv Tom Tit száz demonstrációját tárja az olvasó elé. A jó hangulatú délután során a gyerekek nemcsak megannyi új ismeretekkel gazdagodtak, hanem mindezeket a gyakorlatba is átültethették.

Hírek

Január 22-e a magyar kultúra ünnepe

Published by:

A kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. Az eseményre emlékezve 1989 óta január 22-én ünnepeljük A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT. Ebben a tanévben is megemlékeztünk a Himnusz születésnapjáról. Hogy minél többen tevékenyen részt vegyenek a jeles nap körüli zsongásban, gyűjtőmunkára hívtuk az iskola diákjait. Az alsós osztályok azt a feladatot kapták, hogy gyűjtsenek össze minél több hungarikumot. 

A hungarikum gyűjtőfogalom, amely olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye.

A szorgalmas munkával gyűjtött képeket, szöveges, rajzos  ismertetéseket az aulában állítottuk ki, ott lehet tanulmányozni.

A felsős osztályok rejtvényfüzet megfejtésén dolgoztak. A változatos feladatok kiterjedtek a kultúra minden területére: az anyanyelv érdekességeire, sportolók, képzőművészek, zeneszerzők, tudósok és találmányaik, híres budapesti épületek és versrészletek felismerésére, valamint vaktérkép kiegészítése is szerepelt a feladványok között.

 Reméljük, a netes és könyvtári búvárkodás során mindenki találkozott olyan információval, amellyel gazdagabbá, tájékozottabbá vált.

 • E-napló

  E-napló
 • Étlap

  Étlap
 • Csengetési rend

  Csengetési rend
 • Dési könyvtárblog

  Dési könyvtárblog
 • Alapítványunk

  Alapítványunk
 • Archívum