Január 22-e a magyar kultúra ünnepe

A kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. Az eseményre emlékezve 1989 óta január 22-én ünnepeljük A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT. Ebben a tanévben is megemlékeztünk a Himnusz születésnapjáról. Hogy minél többen tevékenyen részt vegyenek a jeles nap körüli zsongásban, gyűjtőmunkára hívtuk az iskola diákjait. Az alsós osztályok azt a feladatot kapták, hogy gyűjtsenek össze minél több hungarikumot. 

A hungarikum gyűjtőfogalom, amely olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye.

A szorgalmas munkával gyűjtött képeket, szöveges, rajzos  ismertetéseket az aulában állítottuk ki, ott lehet tanulmányozni.

A felsős osztályok rejtvényfüzet megfejtésén dolgoztak. A változatos feladatok kiterjedtek a kultúra minden területére: az anyanyelv érdekességeire, sportolók, képzőművészek, zeneszerzők, tudósok és találmányaik, híres budapesti épületek és versrészletek felismerésére, valamint vaktérkép kiegészítése is szerepelt a feladványok között.

 Reméljük, a netes és könyvtári búvárkodás során mindenki találkozott olyan információval, amellyel gazdagabbá, tájékozottabbá vált.

You may also like...