Márton napi projekthét

Az idei évben Márton – napra projekthéttel készültek iskolánk osztályai. A tanítási órákon Márton – napi feladatsorokkal színesítettük a tananyagot. Magyar órákon Szent-Márton életútját dolgozta fel több osztály. A kisebbek Márton-napi színezőket kaptak, a nagyobbak feladatlapokat, rejtvényeket oldottak meg. A német órákon német nyelvű történeteket dolgoztak fel, énekeket hallgattak, tanultak a tanulók. Technika és vizuális kultúra órán ugyancsak városunk szülötte került a középpontba, változatos technikákkal készültek különböző alkotások.

Délutáni foglalkozás keretében az Agora Művelődési és Sportházba látogattunk, ahol lámpást készítettünk, emellett játékos feladatokban tesztelhették tudásukat a gyerekek Szent Mártonhoz kapcsolódóan.

A hagyományos liba napi lakomán tartottuk magunkat a szokásokhoz, libamájas, libatepertős és libazsíros kenyeret ettek és teáztak a diákok.

Az időjárás bizonytalansága miatt az iskola épületében tartottuk meg a lámpás felvonulást, ahol a gyerekek által készített lámpások fénye világította be a folyosókat.

Az esemény közös énekléssel zárult az aulában.

GALÉRIA

You may also like...