Kettős győzelem a Tavaszi Emlékmű Futáson

Gyermekzsivaj, rengeteg óvodás, iskolás és felnőtt fogadott bennünket pénteken, a déli órákban Szombathelyen, az Emlékműnél.

Ötödik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Sport és Ifjúsági Iroda, valamint a Szombathelyi Egyetemi SE a Tavaszi Emlékmű Futást, amelyen három tanulónk képviselte iskolánk színeit.

A versenyeken résztvevők életkora 3 és 99 év közé volt tehető, hiszen óvodások, általános iskolások, főiskolások, felnőttek és idős emberek egyaránt részt vehettek, természetesen különböző korcsoportokban összemérve tudásukat.

200, 300, 500 és 1000 méteres távot kellett teljesíteniük azoknak, akik rajthoz álltak.

A mieink a kettes korcsoportban versenyeztek. 500 métert kellett futniuk, olyan módon, hogy a célegyenes egy száz méteres emelkedő volt. A fiúk küzdelmében Vidos Levente tisztességgel megállta a helyét. 40 futó között a középmezőnyben végzett.

A lányok versenye aztán a legoptimistább várakozásunkat is felülmúlta. Kettős győzelmet arattak a mieink. Derényi Aliz hatalmas fölénnyel utasította maga mögé a népes mezőnyt, Csejtey Kornélia pedig, miután riválisai már teljesen elkészültek az erejükkel, az utolsó ötven méteren erősíteni tudott és másodikként ért a célba.

Nagyszerű érzés volt az eredményhirdetéskor két futónkat is a dobogón látni és hallgatni, az őket méltató, több száz versenyző tapsát.

A versenyről útban hazafelé, természetesen nem maradt el a jól megérdemelt fagylaltozás sem.  Az átélt élmények mellett, ekkor már szóba kerültek a jövő hét kihívásai is.

Magunkévá tettük a sport örökös igazságát, miszerint „ A siker útja mindig építés alatt áll”

Galéria

 

You may also like...