Hangszert a kézbe – országos roadshow

A Hangszert a kézbe a magyar könnyűzenei oktatás történetének legnagyobb szabású eseménye, melyet nyolc városban (Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Pécs, Szombathely, Kecskemét, Budapest) rendeznek meg öt-öt napon keresztül. A roadshow-t a Hangszeresek Országos Szövetsége szervezi az NKA Cseh Tamás Programja támogatásával.  2017. május 25-én iskolánk 43 diákja vett részt ezen az eseményen az AGORA Szombathelyi Kulturális Központban.

Amire a gyerekeknek lehetőségük volt: interaktív hangszerkiállítás megtekintése, „hangszersimogató”, rendhagyó zeneóra. Több mint száz kipróbálható hangszer, hangtechnikai eszköz és ministúdió állt a látogatók rendelkezésére, mindez kb. 60 millió forint értékben. A mellékelt fényképeken látható, milyen nagy kíváncsisággal, érdeklődéssel vetették bele magukat iskolánk tanulói a hangszerek, eszközök felfedezésébe.

Lenyűgöző „órát” tartott Andrásik Remo, melynek témája: az elektromos gitár megváltoztatta a világ zenéjét, avagy a könnyűzene kialakulása. A gyerekek (kísérőikkel együtt) pisszenés nélkül, érdeklődve hallgatták a nagyszerű muzsikus-előadót.

További képek

You may also like...