Kicsengetés 2022.06.15.

Újra elérkezett június 15-e, a tanév utolsó napja: a szomorú búcsúzásé, de egyben a boldog vakációvárásé is.

Az utolsó kicsengetés 12 órakor elsősorban a két nyolcadik osztálynak szólt. Annak a 29 diáknak, akik az iskola 42. nyolcadikosaiként fejezték be tanulmányaikat.

Az ünnepélyes búcsúzást iskolánkban Kicsengetési ünnepélynek hívjuk egy régi sárospataki diákhagyomány nyomán. Déli 12 órakor megkondult az iskola kis harangja, melynek szavára a végzős osztályok végigvonultak az iskola folyosóin, majd az aulában a szülők és a vendégek körében részt vettek a búcsúztató ünnepélyen.

Először Marton Kincső a 8.a, és Bognár Alexa a 8.b képviseletében felkötötte az emlékszalagokat a kopjafára, amelyet a végzősök ünnepélyesen átadtak a hetedikeseknek.

Ezt követően a legkisebbek nevében Gécs Gyöngyi, Kóka István és Volf Lelle verssel búcsúzott a nyolcadikosoktól.

Utána Máté Amarilla hetedikes tanuló végzősökhöz szóló gondolatait hallgathattuk, majd  Szabó T. Anna Útravaló című versét Orosz Nina tolmácsolta. A két nyolcadik osztály nevében Kovács Barnabás köszönt el az iskolától.

Végül Flasch Péterné intézményvezető asszony mondta el ünnepi beszédét, és adta át a kiemelkedő tanulmányi eredményt elismerő jutalmakat és okleveleket.

Kicsengetési ünnepélyünk zárásaként a búcsúzó nyolcadikosok elengedték a léggömbjeiket, ezzel is szimbolizálva az útra kelésüket, „kirepülésüket”

Galéria

You may also like...