“Télbe zárva” – rajzpályázat, 2018.02.09.

Óvodások és kisiskolások munkáiból nyílt tárlat a Désiben.

 Télbe zárva – ezt a címet viseli az az időszaki kiállítás, mely március elejéig tekinthető meg a Dési Huber István Általános Iskola alulájában. A kiállított pályaművek annak a kétfordulós megmérettetésnek a gyöngyszemei, melyet ezúttal is az óvodás és kisiskolás korosztály számára hirdetett meg az intézmény

A kis alkotókat a verseny első fordulójára az intézménybe várták a szervezők, ahol adott idő alatt meseillusztrációt készíthettek.  A november 30-ai, helyszíni alkotást követően aztán a második forduló részeként farsangi álarcokat, maszkokat vártak a szervezők, melyet az óvodában, vagy akár otthon is elkészíthettek a versenyzők. 186 db pályázat érkezett, 7 városi óvodából és 7 városi általános iskolából. Az apró kezek munkájából a zsűrizést követően végül február 9-én nyílt tárlat a Dési Huber István Általános Iskolában.

 

A megnyitón Kiss Péter, az intézmény igazgatója és Márkus Kornélia, a verseny megálmodója köszöntötte a gyerekeket. Több mint negyven díjazott óvodás és iskolás vehette át jutalmát. Az immár hagyományos rendezvényt Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási és Szociális Bizottsága támogatta.

A meseillusztrációkat, ötletes farsangi álarcokat felvonultató tárlat március 9-ig tekinthető meg a Dési iskola aulájában.

A Kőrösi Óvoda gyermekei ellátogattak hozzánk, és megtekintették a “Télbe zárva” elnevezésű kiállításunkat. A kis ovisok örömmel látták viszont saját készítésű munkáikat.

További képek

You may also like...