„Télbe zárva” rajz- és képzőművészeti verseny díjkiosztó (2020.02.19.)

A „Télbe zárva” elnevezésű rajz- és képzőművészeti versenyt 2015.-től minden évben megrendezzük iskolánkban. A városi verseny hagyományossá vált intézményünk életében, melyet óvodások és általános iskolások számára hirdetünk meg.
A verseny kétfordulós. Az első fordulóra az óvodásokat vártuk decemberben. Az életkori sajátosságaikat szem előtt tartva, egy rövid, az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó történetet hallgattak meg, majd a résztvevők, adott idő alatt meseillusztrációt készítettek tetszőleges technikával.

A második forduló részeként farsangi álarcokat, maszkokat vártunk, melyet az óvodában, az általános iskolákban, vagy akár otthon is elkészíthettek a versenyzők. A két forduló, illetve a két korosztály alkotásait az intézmény szakos kollégái értékelték, zsűrizték le. Az apró kezek munkáiból végül 2020. február 19-én tárlatot nyitottunk az iskola aulájában. A díjazott alkotások mellett minden beküldött pályamunka is a kiállítás része volt. A megnyitó és egyben a díjkiosztó ünnepélyes keretek közt zajlott. Rövid műsorral készültek iskolánk diákjai. Köszöntőt mondott az intézmény vezetője Flasch Péterné és a program felelőse Márkus Kornélia tanító. A díjazottak a kreatív ajándékcsomag mellé oklevelet, a pályázaton minden résztvevő tanuló emléklapot kapott. Évről évre egyre nő a résztvevők száma, az idén 8 szombathelyi óvoda és 6 általános iskola jelentkezett versenyünkre. 186 gyermek nevezett, ebből 70 fő díjazásban részesült. Zsűrizésnél az idei évben kiemelt értékelési szempont volt a fenntarthatóság.
A kis művészek színes és kreatív munkái hozzájárultak a program sikerességéhez. Örömet szerezve ezzel a szülőknek, a felkészítő tanároknak és mindannyiunknak.

Kiosztották a díjakat a Dési rajz- és képzőművészeti versenyén (Nyugat.hu)

Galéria

You may also like...