PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP

Iskolánkban 2021. október 14-én került lebonyolításra a pályaorientációs nap. Az eseményt mindenki izgatottan várta, hogy ismét érdekes élményekben legyen részünk.

Az alsó tagozatos kisdiákok a Haladás Sportkomplexumba látogattak. Megtekintették a különböző sportágak edzőtermeit (boksz, dzsúdó, futófolyosó, sakkterem etc). Néhány sportágat ki is próbáltak és élőben gyönyörködhettek városunk focicsapatának a pályájában a VIP helyiséggel együtt. Tapasztalatot gyűjthettek, hogy a sport is egy, a pályaválasztási lehetőségek közül, amely tehetséget, fegyelmet és kitartást igényel.

Az 5. a és a 6. a osztály önismereti teszt kitöltését követően érdeklődési köre, képességei, készségei alapján tudhatta meg, hogy melyik szakmacsoport áll hozzá a legközelebb, majd egy előadás keretében a rendőri munkáról hallhattak. A délelőtt második felében a humán terület néhány szakmacsoportját ismerhették meg a tanulók: a muzeológus, a régész és a múzeumpedagógus tevékenységébe is betekintést nyerhettek az Egyiptom varázslatos világába kalauzoló múzeumpedagógiai foglalkozáson. E foglalkozás keretében a tanulók történelmi ismereteiket is bővíthették, valamint utazást tehettek a korabeli kézművesek világába.

A 7. és 8. osztályos tanulók a Vas Megyei Kormányhival által szervezett Pályaválasztási és Képzési Kiállításra látogattak ki, ahol a 8. évfolyamosok a „Nagyító” című interaktív, ráhangoló beszélgetéssel kezdtek, a 7. osztályosok pedig a Digitális Közösségi Alkotóműhelybe mentek. Ezután önállóan fedezték fel a kiállító iskolák standjait, ahol információkat gyűjtöttek a pályaválasztási döntés meghozatalának elősegítésésre, támogatására.

A Digitális Közösségi Alkotóműhelyben beavatták a gyerekeket a gravírozás, a robotika valamint a 3D nyomtatás rejtelmeibe. A szemük előtt készültek el különböző tárgyak és még egy kis ajándékkal is kedveskedtek nekik.

A tanulók szívesen tájékozódtak és sok hasznos ismeretet szereztek a szakmákkal, iskolatípusokkal valamint önmaguk megismerésével kapcsolatban.

You may also like...