Pályaorientációs nap (2022.10.27.)

Iskolánk tanulói 2022. október 27-én különböző programokon vettek részt a pályaorientációs nap keretén belül.

Az 1. és 2. osztályos kisdiákok a MÁV által szervezett programon vettek részt. Vonattal elutaztak Zalaegerszegre, ahol a vasúti közlekedésről, biztonságról tudtak meg érdekes dolgokat. A váróteremben megismerhették a MÁV Startos dolgozók, jegypénztárosok és jegyvizsgálók munkáját. BZ motorral vonatoztak az állomás területén, ahol megismerhették a mozdonyvezető munkáját és ki is próbálhatták a mozdonyvezetést. A programon minden kisdiák remekül érezte magát, a végén mindenki kapott kis ajándékot.

A 3. és 4. évfolyam tanulói a szombathelyi ISI Automotive Hungary Kft.-hez mentek üzemlátogatásra. A szívélyes fogadtatást követően az autólégzsákokat gyártó cég munkatársai lehetőséget adtak arra, hogy betekintést nyerjenek az ott zajló munkába, az autós légzsákok gyártásába. Körsétát tettek a gyártócsarnokokban, valamint a laborban zajló mérnöki tevékenységeket is megismerhették. Legnagyobb látványosság a gyermekek számára a légzsákok durrantása, tesztelése volt.

Az 5. és 6. osztályosok játékos feladatokkal kezdték a napot: szakmakvíz, pályaorientációs tesztek, foglalkozás-activity, szakmák szókereső játéka indította el a foglalkozások sorát. Ezt követően a VASIVÍZ ZRt. Északi Gépházában tett látogatáson a vízhez kötődő szakmákkal, tevékenységi körökkel ismerkedhettek a gyerekek.  Az itt működő Vízműtörténeti Múzeum megtekintése során teljes körű, hiteles információkat kaphattak a római kori Savaria víznyeréséről, korabeli eszközökről, de a mai technológiákba is betekinthettek tanulóink. Megfigyelhették a gyűjtőkutak működését, megtekinthették a szervizalagút bejáratát. A foglalkozást követő filmvetítésen a lakásoktól a szennyvíztisztító telepen át egészen a patakig kísérhették figyelemmel a víz útját tanulóink. A jó hangulatú foglalkozást játékos teszt zárta. 

A 7. és 8. osztályos tanulók a Vas Megyei Kormányhivatal által szervezett Pályaválasztási és Képzési Kiállításra látogattak ki, ahol mindkét évfolyam a „Nagyító” című interaktív, ráhangoló beszélgetéssel kezdett. Ezután önállóan, érdeklődési körüknek megfelelően fedezték fel a kiállító iskolák standjait, ahol információkat gyűjtöttek a különböző középfokú intézmények által kínált képzésekről.

Két 7. évfolyamos tanuló vett részt a „Mutasd az írásod, megmondom ki vagy!” című programon, ahol grafológus íráselemzés alapján adott segítséget ahhoz, hogy a tanulóknak milyen irányban kellene gondolkodni a továbbtanulást illetően.

 

Jó hangulatban telt ez a nap minden tanuló számára, hisz sok élménnyel, tapasztalattal lettek gazdagabbak.

GALÉRIA

You may also like...