Német nyelvi verseny – 2016.04.08.

Ebben az évben április 8-án tartotta városi német nyelvi versenyét a Paragvári Utcai Általános Iskola, ahol hét csapat mérte össze tudását összesen öt iskolából. A verseny témája mindig az aktuális évszakhoz kötődik, így a mostani vetélkedőn induló csapatok a tavasszal kapcsolatos kérdésekre számíthattak, mind az írásbeli feladatok megoldásakor, mind pedig a szituációs játék előadása közben is. A verseny résztvevői a Zrínyi, a Bolyai, a Gothard, a Reményik és iskolánk csapatai voltak, közülük a Bolyai és a Gothard 2-2 csapattal képviseltette magát.

nemet01

A kora délután kezdődő versenyt Szabó Lilla tanárnő, a nyelvi munkaközösség vezetője nyitotta meg. A csapatok köszöntése és a verseny programjának ismertetése után minden egyes csapat kijelölt tanulójától egy memoritert hallhatott a zsűri német nyelven előadva. A verseny ezen része után párhuzamosan megkezdődött az írásbeli feladatok megoldása és az ún. szituációs játék előadása. Az írásbeli feladatok közt a csapatoknak rejtvényeket, szókirakó játékokat is meg kellett oldaniuk. A jó hangulatú verseny után a zsűri visszavonult, majd az összesített eredmények alapján kihirdette a verseny végleges eredményét.

Először a memoritert előadó tanulókat díjazták szépkiejtési kategóriában, majd ezután következett a csapatok helyezési sorrendjének ismertetése

nemet02

Iskolánk tanulói az előkelő harmadik helyezést szerezték meg

Csapatunk tagjai:                    – Praefort Lili

                                               -Ceglédi Dániel

                                               -Németh Barnabás

 

A szépkiejtési kategóriában Praefort Lili a második helyezést érte el.

További képek

GRATULÁLUNK !

You may also like...