Nem „blitcheltük” el a magyar kultúra napját

A Himnusz születésnapján tartott rendezvénysorozat záróeseményén iskolánkba érkezett az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő youtube-csatorna, a Blitch két alapítója és frontembere.

A január 23-i beszélgetésen a fiatalok mintegy 30 érdeklődő (7. és 8. osztályban tanuló) diák körében meséltek az indulás nehézségeiről, a készített videók kiötléséről, illetve a váratlanul gyors népszerűségnövekedés kellemes, vicces és meglepő következményeiről.

Máté és Ramón közvetlenül meséltek a csatornájuk felfutásának főbb mérföldköveiről, majd válaszoltak a tanulókban felmerülő kérdésekre is.

„2016 elején kezdtem el nézni őket, és azóta a kedvenc videósaim közé tartoznak. Hogy milyen stílust képviselnek, pontosan nem tudom, a lényeg hogy jól csinálják. Tudnak nagyon bolondok lenni, de ha kell nagyon komolyak is. Sokat fejlődtek, amióta elkezdték ezt az egészet, ez leginkább a videók minőségén látszik meg. Nagyon jó érzés volt találkozni velük, és szembesülni azzal, hogy tényleg olyanok, mint a videókban. Kedvesek, viccesek és közvetlenek. Remélem lesz még lehetőségem találkozni velük.”            

(Szigetközi Zsuzsanna, 8.b)

„Nem ismertem korábban a srácokat és a csatornájukat sem, a suliban találkoztam velük először. Közvetlenek és nyitottak voltak, sok saját tapasztalatot és jótanácsot is megosztottak a hallgatókkal. Egyáltalán nem tűntek olyannak, mint aki kitalál magának egy image-et, őszintének tűntek, önmagukat adták. Azóta belenéztem a munkásságukba, és tetszett, amit ott láttam.”             

(8. osztályos tanuló)

 

You may also like...