Désisek tornaversenyen

A sporttorna nélkülözhetetlen a testnevelésben. Jó hatást fejt ki gyermekeink testére, lelkére, szervezetére. Jelentős mértékben hozzájárul a személyiségük pozitív irányú fejlesztésében.

A sportág nyújtotta lehetőségek segítenek egészségünk megőrzésében. Gyorsabbá, erősebbé válunk általa. Kitüntetett szerepe van az esztétikai nevelésben. A pszichológiai hatásai sem elhanyagolhatóak. Fejleszti a bátorságot, növeli az akaraterőt, segít a fájdalom, a félelem és a fáradtság leküzdésében.

Tanulóink körében nagy népszerűségnek örvend a talajtorna éppúgy, mint a szertorna. 2020. február 6-án, alsó tagozatos csapatunk városi tornászbajnokságon vett részt. A verseny színhelye a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tornacsarnoka volt.

Nyolc szombathelyi iskola mérte össze erejét. Iskolánkat Gerencsér Hanna, Németh Kamilla, Németh Melinda, Zailer Krisztina, Szabó Marcell, Németh Alex és Tordai Krisztofer képviselték. Az élénk érdeklődés mellett megrendezett versenyen magas volt a színvonal. A szépszámú nézősereg gyakran nyílt színi tapssal jutalmazta a gyakorlatokat. Az összetett verseny végeredményét a talajtorna, a szekrényugrás, a függeszkedés és a kézállás pontszámai alakították ki.

smart

A bajnokság győztese a Zrínyi Miklós Általános Iskola csapata lett. A mieink több hónapos munka eredményeként tisztességgel megállták a helyüket és bronz fokozatot szereztek.

smart

A küzdelmek során önálló versenyszámként rendezték meg a távugró versenyt, amelyen sikerült letenni névjegyünket. Szabó Marcell 40 induló közül, kimagasló produktummal, a harmadik helyet szerezte meg. A korábbi versenyekhez hasonlóan, ezúttal is méltó módon képviseltük iskolánk színeit. Versenyzőink sokadszorra bizonyították a sport egyik alapigazságát:

„ A tétlenség gyengít, a gyakorlás erősít”

You may also like...