Szakadó esőben éremeső

Az Autómentes Világnap 1988 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott rendezvénysorozat, amely felhívja a városlakók figyelmét az autóközlekedés okozta környezeti és baleseti problémákra, a kerékpáros és gyalogos közlekedés előnyeire, valamint a környezetbarát és emberbarát közlekedés lehetőségeire.

Szombathely Megyei Jogú Város és az Agora Szombathelyi Kulturális Központ, csatlakozva az Európai Mobilitás Hét programsorozatához, Autómentes Napot szervezett 2021. szeptember 22-én, városunk Fő terén. Délelőtti programként játékos és ügyességi versenyekre került sor, amelyeken alsó tagozatos diákjaink is rajthoz álltak.

A késő őszire forduló időjárás ellenére a mieinken kívül indultak a Zrínyi Ilona Általános Iskola, a Gothard Jenő Általános Iskola, a Nyitra Utcai Általános Iskola, valamint a Lurkó UFC versenyzői is. A vigasztalanul szakadó esőben valóságos „désis „éremesőnek lehettek tanúi az érdeklődők.

Minden versenyszámban a mieink állhattak fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

A kerékpáros csapatversenyben az Őri Dominik, Somodi Milán, Simon Ármin alkotta együttesünk aranyérmet szerzett. A kerékpáros egyéni versenyben Őri Dominik az első, Somodi Milán pedig a második helyet szerezte meg. Az egyéni rollerversenyen ugyancsak két diákunk lett díjazott. Őri Dominik ebben a versenyszámban is az élen végzett, míg Sztojka Lorenzó bronzérmes lett. A gördeszka ügyességi versenyének legjobbja Pásti Gábor volt, aki akrobatikus mutatvánnyal vívta ki a jelenlévők elismerését. Sikeres szereplésünk részese volt Takács Virág is, aki a technikai lebonyolításban volt társai segítségére.

” Két óra múltán elázva, de nagyon boldogan indultunk vissza iskolánkba. Magunkon éreztük Szent – Györgyi Albert mondásának örök érvényű igazságát, miszerint: „ A sport a test útján nyitja meg a lelket.”

You may also like...