» Szülői munkaközösség

Szülői munkaközösség

        A Dési Huber István Általános Iskola-Dési Huber István Grundschule szülői munkaközösségét az iskola tanulóinak szülei, gondviselői alkotják. A szülők a szülői munkaközösséget jogaik érvényesítése, kötelességeik teljesítése érdekében hozták létre.

A Szülői Munkaközösség feladata, szervezete, döntéshozatala

1.Osztály szülői munkaközösségek:
Az egy osztályba járó tanulók szülei osztály szülői közösséget alkotnak. A szülők saját döntésük alapján 1-3 képviselőt választanak maguk közül, ők alkotják az osztály szülői munkaközösségét.
Az osztály szülői munkaközösségének feladata az osztályban tanuló diákok tanulmányi munkájának és közösségi tevékenységének támogatása, segítése, érdekeik képviselete, az osztály közösséggé válásának elősegítése.
Az osztály szülői munkaközössége figyelemmel kíséri a tanulói jogok érvényesülését, a pedagógiai munka eredményességét.
Az osztály szülői munkaközössége együttműködik az osztályfőnökökkel, a tanulókkal és az iskolavezetéssel.
Az osztály szülői munkaközössége dönt saját programjáról, tevékenységéről, meghatározza szervezetét, képviselőinek feladatát.
Az osztály szülői munkaközössége véleményt nyilváníthat, javaslatot tehet az iskola munkájával kapcsolatos kérdésekben.

2. Iskolai szülői munkaközösség:
Az osztályok szülői munkaközösségei alkotják az iskolai szülői munkaközösséget. A választmányba az osztályok szülői saját döntésük alapján 1-3 képviselőt delegálnak. A képviselők az osztályban tanuló diákok szüleit és a diákokat képviselik.
Az iskolai szülői munkaközösség feladata az iskola nevelő-oktató munka segítése, támogatása, az iskola és a szülők közötti együttműködés előmozdítása, részvétel a tanulók és a tanulói közösségek, a szülők és a szülők közösségei érdekeinek érvényesítésében, a szülői közösségeket megillető jogok gyakorlásában.
A választmány véleményt nyilváníthat, javaslatot tehet az iskolai életet érintő bármely kérdésben, kérdést intézhet az iskolavezetéshez, a nevelőtestülethez.
Az iskolai szülői munkaközösség évente legalább háromszor ülésezik.
Az ülésen részt vesz az igazgató vagy az iskolavezetés képviselője, valamint az ülésre meg lehet hívni az iskola bármely tanárát, bármelyik szülőt.
Az iskolai szülői munkaközösség elnökét a választmány választja. A választmány elnökére javaslatot tehet a szülői munkaközösség bármely tagja vagy az iskolavezetés. Több jelölt esetén a több szavazatot kapott jelölt lesz az elnök. A választmányt az elnök vezeti.
A szülői munkaközösséget az elnök képviseli. A választmány egyes ügyekben mást is megbízhat a szülői munkaközösség képviseletével.
A választmány üléseiről feljegyzés készül, mely tartalmazza a napirendet, a megtárgyalt kérdéseket, valamint a választmány határozatait. Az emlékeztetőt az ülést levezető elnök és egy választmányi tag hitelesíti. Az emlékeztető elkészítéséről az igazgató gondoskodik.

 • Csengetési Rend

 • Naptár

  2019. május
  h k s c p s v
  « ápr    
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Alapítványunk