» Iskolánk

Iskolánk

Bemutatkozás

A Dési Huber István Általános Iskola Szombathely város DNY-i részének fák övezte csendes, barátságos környezettel rendelkező intézménye, mely a 1980. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit a város kisdiákjai számára.

21 tanterem – köztük több interaktív táblával is felszerelt -, nyelvi labor, háztartástechnika oktatására is alkalmas technikaterem, korszerű számítástechnika terem, fejlesztő szaktanterem, sakk terem, tágas aula várja a gyerekeket.   Pedagógiai munkánk kiemelt feladatának tekintjük az alapkészségek, az írás, az értő olvasás, a számolás készségének legmagasabb szintre történő fejlesztését minden tanulónknál. Korszerű, praktikus ismereteket nyújtunk, szilárd alapokat építünk, melyekkel a középiskolák szívesen fogadják a désis diákokat. Tanulóink közel 90%-a érettségit adó középiskolában folytatja tanulmányait.

Az 1-4. évfolyamon hagyományos és iskolaotthonos formában tanulnak a gyerekek. A 2009/2010. tanévtől német – magyar két tannyelvű oktatást megvalósító iskola lett, mely által a tanulók a német nyelv emelt óraszámú tanulása mellett több tantárgyat is idegen nyelven tanulnak. Célunk, hogy diákjaink a 8. évfolyam során jó kommunikációs készséggel rendelkezve minél magasabb szinten sajátítsák el a német nyelvet. Iskolánkban angol nyelvoktatás is folyik. 7. évfolyamtól tanulóink második idegen nyelvként az angolt, a németet vagy a franciát választhatják. Emelt óraszámú testnevelés keretében labdajátékkal, sportjátékokkal foglalkoznak a gyerekek.

ora

   Napközit, tanulószobát működtetünk, menzai ellátást biztosítunk. Az iskola informatikai szaktantermében szélessávú Internet kapcsolattal rendelkező multimédiás számítógépek állnak a diákok rendelkezésére. A testnevelés, sportolás és edzések feltételeit tágas sportudvarunk és    450 m2 alapterületű tornaterem, valamint kondicionálóterem biztosítja. A sakk oktatása tantárgyként szerepel a 2. évfolyamon. Az első évfolyamtól kezdődően szakköri keretben és a Dési Sakk Tömegsport Egyesületben sakkoznak tanulóink. Eredményességünket jól mutatja, hogy négy alkalommal elnyertük

„Az év legeredményesebb nagytérségi iskolája” címet.

   Iskolánkban nagy szakmai hozzáértéssel végezzük a tehetséggondozást és a felzárkóztatást.      Komoly szerepet szánunk a tanórán kívüli tevékenységeknek is, melyek színterei a tehetséggondozó körök, szakkörök, fakultációk, középiskolai előkészítők, énekkar. Tehetséges tanulóink kiválóan szerepelnek városi, megyei, országos, sőt nemzetközi versenyeken is.

        A tanórán kívüli ismeretszerzés széles lehetőségét nyújtva várja olvasóit a megújult 12000 kötetes könyv- és médiatár.

        Iskolánk kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik az ország határain túl is. Ausztriában az Oberwarti Hauptschule diákjaival és tantestületével több éves partneriskolai kapcsolatunk van, melyet kölcsönös látogatásokkal, programokkal tartunk fenn folyamatosan.

Rendszeresen részt veszünk EU-s pályázatokon, melynek keretében Európa több országával közösen iskolai együttműködési projektekben tevékenykedünk.

 • Csengetési Rend

 • Naptár

  2019. március
  h k s c p s v
  « feb    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Alapítványunk